oferte tamplarie pvc

%tamplarie %tamplarie
A sosit momentul in care sa instalati tamplarie PVC? Daca raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ insa nu stiti care alegere este mai potrivita pentru locuinta dumneavoastra, in acest articol dorim sa mentionam cateva aspecte ce trebuie luate in considerare pentru a putea opta pentru produsul mai bun.

Tamplarie PVC – Cum comparam?

Cand se face o comparatie intre doua produse trebuie avut in vedere coeficientul de transfer termic, tipul sticlei utilizate, provenienta profilului, tipul de deschidere, suprafata si culoarea profilului. Este foarte important a se urmari modul in care ferestrele din tamplarie PVC sunt fabricate, tinand cont de faptul ca armatura trebuie sa aiba minim 1,5 mm si sa se afle pe toate laturile, iar garnitura trebuie neaparat sa fie dintr-o singura bucata ce este lipita in partea de sus la mijloc. O mare atentie trebuie acordata si la imbinarile montant/toc si montant cercevea, iar debavurarea pentru profilul alb trebuie sa aiba intre 3 si 3,5 mm grosime, iar pentru profilul colorat intre 0,2 – 0,3 mm.

Tamplarie PVC – Preturi diferentiate

Referitor la preturi tamplarie PVC, acest factor este pentru multi dintre noi cel mai important insa nu trebuie sa se faca rabat de la calitate doar pentru a economisi niste bani. Dupa cum bine stiti, exista termopane cu trei, patru, cinci si chiar sase camere, cele din urma fiind bineinteles si cele mai scumpe. Este bine de stiut faptul ca aceste profile de tip PVC multicamerale confera o izolatie proportionala cu numarul de camere de care dispune profilul, tinandu-se cont de grosimea peretilor acestora care trebuie sa fie de minim 1mm, cat si de grosimea peretilor exterior ce trebuie sa fie de minim 2,8 mm.

Tipul de deschidere – Un alt factor important

Cand se compara o tamplarie PVC cu alta, trebuie luat in considerare si tipul de deschidere care poate fi de trei feluri. Primul si cel mai convenabil din punct de vedere al costurilor este acela al ferestrelor batante care se deschid doar in plan orizontal. Mai exista si acea fereastra oscilanta sau basculanta in care deschiderea ferestrei se face doar in plan vertical, adica fereastra se lasa pe spate. Cea mai buna deschidere, insa si cea unde intalnim preturi tamplarie PVC mai ridicate, este cea oscilo-batanta care mai este cunoscuta si sub denumirea de dubla deschidere, reprezentand o varianta optima ce combina atat deschiderea batanta dar si cea oscilanta.

Alte considerente

Dorim sa subliniem faptul ca trebuie sa evitati achizitionarea unei tamplarii de tip PVC foarte ieftina deoarece si calitatea acesteia va fi pe masura pretului platit. Trebuie aleasa tamplaria in functie de raportul calitate / pret ce il ofera, de aceea sfatul nostru este sa cereti oferte de la mai multi producatori pentru a descoperi ce vi se potriveste cel mai bine. Alegerea de tamplarie PVC foarte ieftina va poate expune riscului ca ulterior aceasta tamplarie sa nu confere atributiile de care ar fi trebuit sa dispuna.

Cu siguranta o sa intalniti preturi tamplarie PVC mult mai scazute pentru produsele de tip second hand insa trebuie evitata o astfel de achizitie deoarece acestea sunt net inferioare in comparatie cu cele noi. Evitati de asemenea cumpararea tamplariei produse intr-o tara de tip mediteraneana deoarece in cele mai multe cazuri tamplaria dispune de caracteristici tehnice conforme cu clima respectiva.